oktober 17, 2007

Bilar och vykort

Jag har en tidig dag idag. Slutar halv ett. Gött! Men som vanligt kommer jag inte iväg på en gång - idag nästan en timme senare. Men det tänker jag ta igen nästa onsdag för då sticker jag före lunch och tittar på storkillens redovisning på skolan.

Kan nå'n förklara varför man startar alla vägarbeten i oktober? Gillar man att härda sina mannar i kyla och snö? Är det en större utmaning att se om man hinner klart före tjälen? Var man än kör i stan nu så grävs det. Det är kablar som grävs ner och man ju gissa att några hål i vägen kommer att göras om till rondeller!!! Idag på väg till dagis och skola så blev det en liten omväg - en massa oranga skyltar med pilar i vägen för min vanliga rutt. Men eftersom jag är lugnet själv så tog jag inte ens en egen genväg utan följde snällt omvägen och tänkte att de har ju säkert tänkt att denna väg blir bäst. För visst finns det väl inte i Vägverkets arbetplan att de ska vara så sadistiska som möjligt? Jag hamnar vid ett rödljus och tänker inte så mycket på det...förrän jag blir påkörd! Först fattar jag inte vad som hänt. Det kändes ungefär som om man vrider om tändningen med växel utan koppling. Men sedan förstod jag att jag blivit just påkörd. Jag vrider av tändningen och hinner tänka bilen är av 2007 års modell. Det blir dyrt för den som inte vet var bromsen sitter... Men lugn som en filbunke kliver jag ut och hon som körde bilen bakom kliver ut och går, precis som jag, direkt och kollar kontaktpunkten. Min dragkrok och hennes nummerplåt. Inga skador alltså. På bilarna. Allt lugnt och hon är mest glad över att hon inte skadade min bil. Ingen tankte på att kolla om jag var ok. (inte från min sida heller bör tilläggas). Vi åkte iväg och då kom jag på att jag kanske skulle ha tagit hennes reg.nummer. det gjorde jag i backspegeln. Borde ha blivit rätt... Men nu är det så att jag faktiskt har ont i nacken, men jag är ju en mästare på hypokondri och tror att jag hittar på. Vad ska jag göra? Jag ringer polisen...

Och dessutom så ligger ett vykort och väntar när jag kommer hem från träningsstället. Där står: "Vi saknar dig här! Kom igen nu, nya tag!". Det är ju att man blir galen. Tror du att man kan få hämtning vid dörren?! Eller kanske ännu hellre ur soffan?!

seeya

1 kommentar:

Anonym sa...

gillar dina bloggar, verkligen. Hoppas det är ok med nacken och att det endast var Hypokondrin som spökade ;)
/ lillasyster